Hyundai Veloster - kupé se třemi dveřmi

281

| foto: Archiv AutoRoad.cz

VIDEO: Je to kupé, není to kupé? Je to hatchback, není to hatchback? Je to vůz pro rodinu, není to vůz pro rodinu? Je to divné, není to divné? Těžko říci, jde o Hyundai Veloster.

Hyundai Veloster. 422 cm na délku, 179 cm na šířku. Hmotnost pouhých 1175 kilo. Takové je kupé, kterých chce Korea dobýt Ameriku a postupně i celý svět.

 Hyundai se daří, dokázal překročit vlastní stín a z pozice automobilového otloukánka, který prodává jen superlevná auta držící tak tak silou vůle, se dostal na pozici naprosto plnohodnotné značky, které se má smysl obávat.

Jak jsme již psali v dřívějších článcích, Hyundai se rozhodl použít zajímavou asymetrickou konstrukci. Svůj vůz nazývá kupé pro tři dospělé a jedno dítě. I kvůli tomu není na straně řidiče po druhých dveřích ani vidu, ani slechu.

Karoserie i tisková zpráva naznačují, že Hyundai by chtěl rozdávat radost plnými doušky. Uvidíme, zda to tak bude i v reálu, nicméně co víme je, že o výrobu této radosti se bude starat motor 1,6 GDI o výkonu 138 koní. To není sice žádná vysoká hodnota, ale při hmotnosti 1175 kilo to není ani špatné.

Ceny bychom se měli dozvědět již poměrně brzy, otázkou ale je, zda i ty tuzemské.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu