Ferrari se barví do modra, v Miami představí nového hlavního sponzora + VIDEO

Ferrari před GP Miami

Ferrari před GP Miami | foto: Scuderia Ferrari

Tradičně rudá italská stáj přibírá další barvu, v Miami představí nového titulárního sponzora, který přispívá ke změně její vizuální identity.

Na monopostech se objeví pruhy modré barvy dvou odstínů (La Plata a Dino), zatímco kombinézy pilotů budou během následujícího víkendu ve Spojených státech modré celé.

Podle zástupce Scuderie byly "v Maranellu po mnoho součástí denního života a po zhruba 50 letech absence se vrací do hry." Stáj s nimi závodila v 60. letech, s modrým vozem 158 F1 ovládl šampionát také John Surtees v sezóně 1964.

Jak je vidět na videu níže, modrá barva se objeví na křídlech, na krytu motoru, na ochraně kokpitu Halo, zpětných zrcátkách, závodních číslech a také na ráfcích kol.

"Nadcházející velká cena Miami bude v historii našeho týmu pamětihodnou, protože na Floridě oslavíme naše dědictví prostřednictvím jedinečného zbarvení, v němž novu objevujeme dvě barvy, jež jsou součástí naší historie," poznamenává šéf týmu Frederic Vasseur.

Kromě historie za tím stojí také komerční důvody: Ferrari podepsalo po letech konečně smlouvu s novým hlavním sponzorem, americkou počítačovou společností HP. Od dob rozchodu s tabákovými společnostmi žádného neměla. Od víkendu tedy bude závodit ve skutečném i digitálním Esports světě pod novým názvem Scuderia Ferrari HP.

"Bude to také velmi zvláštní závod, jelikož s radostí přivítáme našeho nového titulárního partnera HP," dodává Vasseur. Ferrari sice letos vyhrálo díky Carlosovi Sainzovi jeden závod, ale naposledy v Číně se trápilo a dojelo až za McLarenem. V Miami se bude snažit navázat na předchozí výsledky a útočit na vedoucí Red Bull.

Ferrari se barví do modré

Ferrari se barví do modré | zdroj: Scuderia Ferrari

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu