Sebevědomí Audi nechybí! SUV Q8 vytváří vlastní třídu, prý je to Quattro dneška

Audi Q8 se stane nejluxusnějším SUV se čtyřmi kruhy.

Audi Q8 se stane nejluxusnějším SUV se čtyřmi kruhy. | foto: Audi

Segment kříženců SUV a kupé je nyní hodně v kurzu, a to především mezi prémiovými výrobci. Mercedes i BMW dokonce s tímto typem karosérie operují v několika velikostech, jen Audi jim zatím příliš nestačí. To se ale brzy změní, jak naznačují první fotografie konceptu Q8.

BMW X6 a Mercedes-Benz GLE Coupé. Co mají tato auta společné? Vycházejí z velkých SUV, přičemž u obou jde v podstatě jen o elegantnější zadní část s horším využitím vnitřního prostoru. A právě na tyto dva modely bude cílit novinka v podobě Audi Q8. Už ono číslo napovídá, že půjde o luxusní záležitost, vždyť ve světě čtyř kruhů mají stejnou číslovku už jen luxusní limuzína A8 a supersport R8.

Dle prvních snímků se můžeme těšit na masku chladiče Singleframe, sdílenou s ostatními modely značky. Jen její rozměry se přizpůsobí velikosti vozu, to znamená bude o hodně širší než u všech aktuálně vyráběných modelových řad. Audi v tiskové zprávě dokonce uvádí, že mnohé stylistické prvky Q8 připomínají legendární Quattro z 80. let minulého století. Konkrétně má jít o „extrémně skloněný a zároveň velmi široký střešní sloupek C v kombinaci se silnými, vyčnívajícími rameny nad koly“.

img-responsive

Vidíte tam podobu s legendárním Audi Quattro? | foto: Audi

Audi rovněž slibuje, navzdory klesající linii střechy, velký vnitřní prostor. Cestovat ale budou moci jen čtyři lidé, pro další není uvnitř Q8 místo. Přesto si automobilka docela věří, protože v rámci vyšší třídy prý tímto modelem vytváří úplně nový segment. Jaká bude realita se dozvíme již za pár týdnů na autosalonu v Detroitu, kde si zatím stále jen koncept, avšak naznačující budoucí sériový model, odbude svou výstavní premiéru.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu