Aston Martin Lagonda Taraf - brzy na trhu v Evropě a v Jižní Africe

Britský Aston Martin sice jasně v minulém roce oznámil, že Evropa se nedočká luxusního modelu Lagonda, jenže teď to vypadá, že je vše trochu jinak.

Doposud jej Aston Martin uvedl jen na trh v Saudské Arábii a v okolních "bohatých" státech. Evropani však o vůz tak stáli, že movitá klientela donutila vedení značky změnit plány na prodej. Exkluzivní Lagonda Taraf se tak ještě letos ukáže na vybraných evropských trzích a taktéž v Jižní Africe.

Sám výrobce jej popisuje jako jedno z "nejlepší rychlých aut" a Aston Martin Lagonda Taraf šlo do prodeje ke konci loňského roku. Společnost oznámila plány na rozšíření dostupnosti v kontinentální Evropě, Velké Británii a v Jižní Africe, takže vůz se dočká jak levo, tak i pravostranného řízení.

Celková produkce zůstane omezena na 200 aut a všechny z nich jsou poháněny 6,0-litrovým motorem V12 s výkonem 550 koní. To umožňuje Lagondě Taraf dosáhnout maximální rychlosti 281 km / h. Super luxusní sedan je ručně vyráběn skrze speciální divizi s příznačným označením  " Q " a všechna vozidla těží z karoserie z uhlíkových vláken a velmi luxusně ztvárněné kabiny.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu