Mini Paceman - únik fotek prozrazuje skoro vše

mini paceman

mini paceman | foto: Archiv AutoRoad.cz

Mini se nepodařilo udržet pod pokličkou snímky nového atraktivního SUV Paceman. Sada snímků proto koluje internetem několik dní před původní plánovaným termínem.

Mini Paceman bude dalším přírůstkem do už tak docela ztřeštěné rodiny Mini. Automobilka se snaží z několika málo základů vytřískat naprosté maximum a právě Paceman je tu jako vedlejší produkt SUV Countryman. 

Od SUV se nám tak začíná rodit vlastní rodinka typů, což není vůbec běžné. Paceman totiž není ničím jiným, než kupé odvozeným od pětidveřového Countrymanu. Vypadá trochu šíleně, nelze mu ale upřít jistou dávku originality a zejména snahy vyhledávat zatím neobsazená místa na trhu. A to je v dnešní době stále uniformnější výroby důležité.

Vzhled novinky není nikterak překvapivý, setkáváme se s ním už delší dobu. Nejprve nám v roce 2010 Mini představilo koncept, který se od té doby již prakticky nezměnil. V proběhu čekání jsme si mohli design připomenout jak na oficiálních "špionážních" snímcích, tak i na patentových výkresech. Spekulace se nesly jen kolem jména, na snímcích jasně patrné označení však dosvědčuje, že ani zde se žádné změny neodehrají.

Fotografie pravděpodobně unikly přímo od Mini. Tentokrát se pravděpodobně jedná opravdu o chybu, nikoliv o záměr, jak tomu často bývá. Oficiálního představení bychom se měli dočkat v nejbližších dnech, výstavní premiéru nemůžeme čekat nikde jinde než v Paříži.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu